• Comments: 0
 • 16 October 2014 04:05
 • in Поминати Настани
 • Visits: 1513
 • Last Modified: 16 October 2014 10:21
 • (Current Rating 0.0/5 Stars) Total Votes: 0

Работилница „Запознај ја шумата

0 0

Како што соопштуваат од Зоолошката градина предвидени се неколку активности, а во тек е изградба на едукативна патека преку која секој посетител ќе има можност да ја доживее шумата со сите сетила. Се планира патеката да биде отворена за посетители од 1-ви ноември.

-На 24-ти септември во едукативниот центар на Зоолошка градина ќе се одржиработилница на тема „Запознај ја шумата" за воспитувачи од повеќе скопски градинки и одделенски наставници до 4-то одделение. Учесниците на работилницата ќе добијат сертификат, а потоа во соработка со едукативниот центар ќе можат да ги повторуваат содржините на следните работилници кои ќе се одржат со организирани групи деца. За воспитувачите и сите оние кои работат со деца ќе биде подготвен краток прирачник со кој преку игра децата ќе имаат можност да се запознаат со шумата и нејзините жители, соопштуваат од Зоо Скопје.

Проектните активности се поддржани од Фондацијата за Поврзување на природни вредности и луѓе – CNVP и издавачката куќа Арс Ламина публикации.

Share
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

No Comments Yet...

Leave a reply

Name: Required Field.
Email Address: Required Field. Not visible
Website:
Captcha Code: Required Field.
Comment: Required Field.